Wie, wat, waar?

Wie

Olympia Londerzeel werd gesticht in februari 1990. We zijn aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) en Kiwanisclub Londerzeel en Topsport Lebbeke zijn momenteel onze sponsors. De voorbije jaren mochten we geregeld provinciale, Vlaamse en ook Belgische kampioenen onder onze leden tellen. Toch zijn deze titels echt niet het belangrijkste. Een groep vormen waar iedereen voor elkaar opkomt, op wedstrijden voor elkaar supportert en elkaar aanmoedigt, is minstens even belangrijk.


Hard trainen of rustig je conditie onderhouden, het kan allemaal bij Olympia Londerzeel. Bovendien kan je in deze vriendenclub vóór, tijdens of na het lopen ook wel eens je eigen verhaal kwijt bij een clubgenoot.

Wat

De training bestaat onder andere uit:
opwarming van de spieren door rustig te lopen
stretchoefeningen
lopen en hardlopen in spelletjes en onder allerlei vormen
starten vanuit startblokken
beperkte duurlopen, ..
Het laatste kwartier doen we vaak een bal- of loopspel.

Bij de training wordt uiteraard rekening gehouden met de leeftijd en sportieve aanleg van de kinderen. Vooral in de zomermaanden kunnen onze jonge atleten ook proeven van andere disciplines zoals verspringen, kogelstoten of hockeybal-werpen.

Waar

De trainingen gaan door op Buitensportvelden Schaselberg, Blauwenhoek 78, Londerzeel waar wij beschikken over een 400m-piste, kleedkamers en douches.

Wanneer

dinsdag:18.30u- 20.00u
woensdag:18.30u - 20.00u (jeugd tot 19.30u)
vrijdag:19.00u - 20.30u (jeugd tot 20.00u)

Woensdag en vrijdag is de piste vooral voorbehouden aan de kinderen en jongeren.

Op woensdag doen de volwassenen een duurloop. De groep wordt opgesplitst in een aantal kleinere groepjes en in functie van je tempo en de afstand die je wil lopen, bepaal je zelf bij welke groep je blijft. De minder getrainde joggers kiezen voor een kortere route zodat iedereen tijdig terug op de piste is. Als je onderweg niet meer kan volgen, wordt afgesproken wie met wie samen blijft, zodat je niet alleen verder moet.
De jongeren trainen 's woensdags meestal op de piste.

Ook op dinsdag en vrijdag trainen de jongeren vanaf 13 jaar en de volwassenen op de piste. Deze trainingen worden gegeven door Jos van den Bossche en Tiny Goedefroy.