Wedstrijden én kampioenen eind februari

26 februari 2019

Dit weekend hebben enkele Olympianen opnieuw het beste van zichzelf gegeven. Hieronder een samenvatting van een zeer sportief én glansrijk weekend:

Op zaterdag 23 februari gingen vier Olympianen de concurrentie aan op de indoor in Gent. Onder leiding van Evelien De Bondt en Koen De Donder kon het niet anders dan dat onze atleten prachtprestaties zouden leveren. En niets was minder waar. Sofie Vanden Eynden debuteerde op deze indoor en zette als eerste een prachtige tijd (9.28s) neer op de 60m. Nadien nam zij, net als Aminta Diawara, nog deel aan de 300m. Aminta zette een prima prestatie neer in 48.41s en ook Sofie liep zeer mooi in 51.82s over de streep. Daarna moest Jeroen Geeroms zich nog bewijzen. Hij deed dit op de 300m en zette een toptijd neer van 38.33s waarmee hij tevens het clubrecord brak. “Zo vader zo zoon” is hier best van toepassing want ook Kris Geeroms brak een clubrecord op de 300m met zijn tijd van 56.80s.

Ook op zondag 24 februari stonden enkele Olympianen met plezier klaar voor een flinke dosis competitie. Dit deden ze op het Belgisch Kampioenschap veldlopen in Brussel. We begonnen met benjamin Céline Verdickt die 40ste werd in haar reeks van 1km. Nadien was het de beurt aan Bram Claeys die als benjamin ook 1km moest lopen en als 84ste over de streep kwam. Iets later stonden Lara De Koster en Bo Claeys, beiden pupillen, samen aan de start. Met een 22ste plaats voor Lara en een 26ste plaats voor Bo, hebben deze dames het beste van zichzelf gegeven en een prachtige prestatie neergezet! De volgende aan de beurt was pupil Mats Leroy, en o jawel, we hebben met hem onze eerste Belgisch Kampioen binnengehaald die zondag. Proficiat met je eerste plaats, Mats! De toon werd gezet en ook Jinze Joris ging voluit voor het podium. En dat doel bereikte hij vlotjes. Een tweede Belgisch Kampioen voor Olympia die een prachtige prestatie neerzette tussen de 107 andere pupillen in zijn reeks. Tiebe Joris liep in dezelfde reeks als zijn broer en werd zeer mooi 18de!

Rhune Joris (73ste) en Jiri Joris (169ste) mochten tenslotte deze prachtige dag afsluiten met mooie prestaties.

Via deze weg willen we graag alle atleten feliciteren met hun deelname en prestaties. En hieronder nog een foto van de gouden medaille winnaars. Proficiat, jongens !