Wedstrijden en medailles begin maart

6 maart 2019

“Weer of geen weer, we lopen erdoor en geven het beste van onszelf”. Dit was het motto van enkele Olympianen afgelopen zondag. Er stonden maar liefst twee wedstrijden op het programma (stratenloop te Putte en BK veldloop voor de masters in Tessenderlo).

Beginnen doen we met de prachtige prestaties van de stratenloop te Putte. Allereerst mocht Evelien De Bondt zich naar de start begeven van de 2.5km. Na lange tijd niet gelopen te hebben door ziekte, kon zij eindelijk de conditie nog eens testen. En laat ons zeggen dat deze conditie nog zeer goed op peil stond. Zij liep haar 2.5km in amper 14minuten wat haar op een mooie 10,3km/u als gemiddelde bracht! Na intens supporteren voor Evelien, stonden Aminta Diawara, Laura Sarens, Jeroen Geeroms en Laura Boeykens klaar voor hun 5.2km. De eerste die onze supporters mocht verwelkomen aan de aankomst was Jeroen Geeroms. Op een mooie 8e plaats en met een prachtige tijd van 19min40 zette hij een zeer sterkte prestatie neer te Putte! Ook de dames van dienst bewezen wat ze waard waren. Aminta Diawara moest net iets meer presteren dan de rest want zij gebruikte deze wedstrijd voor een schoolopdracht. Zij moest deze wedstrijd lopen in minder dan 25min om te slagen voor het onderdeel. Dit haalde ze ruimschoots en met haar tijd van 23min49 slaagde ze voor het onderdeel in haar opleiding lichamelijke opvoeding. Proficiat Aminta! Ook Laura Sarens en Laura Boeykens gaven het beste van zichzelf. Laura Sarens kwam aan op een zeer mooie tijd van 25min42 wat haar een zeer sterk gemiddelde gaf van 12,20km/u! Na enkele weken slenteren met een knieblessure kon ook Laura Boeykens terug de snelheid testen. Met een finish op 27min49, kwam zij met een grote smile en een heel tevreden gevoel de eindmeet over. Na de zeer mooie prestaties keerden de Olympianen samen met hun supporters terug huiswaarts.

Ook in Tessenderlo werden prachtige prestaties neergezet door onze Olympianen op het BK veldlopen voor de masters. De spits werd afgebeten door Marie-Thérèse Dedecker en Christel Pas. Samen stonden zij aan de start van de 4,355km. Marie-Thérèse eindigde op een zeer mooie tijd van 21min33 en behaalde hiermee een schitterende 3e plaats op het BK (dit op slechts 2 seconden van zilver!) Proficiat Marie-Thérèse! Ook Christel Pas zette een topprestatie neer en eindigde in een zeer goede tijd van 26min54. Als club kunnen we alleen maar trots zijn op deze dames! Ook enkele mannen van Olympia waren van de partij en deze resultaten mogen ook zeker en vast gezien worden! Aan de start van de 4,770km bij de masters 55+ stond Lodewijk Teirlinck. Met 22min17 zette hij een zeer sterke prestatie neer in Tessenderlo. Om de dag te eindigen mocht ook Roel Looverie nog bewijzen wat hij kon. Dit deed hij op de 7,295km. Ook hier kregen we weer een knaller van formaat. Met zijn tijd van 29min51 zorgde Roel ervoor dat we de dag met een zeer trots gevoel konden afsluiten. Moe maar voldaan verlieten onze Olympianen Tessenderlo en kunnen ze nu nagenieten van de ongelooflijk mooie prestaties!

Bij deze willen wij alle Olympianen feliciteren met hun deelname! En hopen wij heel veel leden te mogen verwelkomen op de komende wedstrijden!

Hieronder nog de gouden en bronzen kampioenen van de BKs veldcross van dit jaar, samengebracht in 2 foto’s. PROFICIAT !