Trainingsstage groep Koen

6 mei 2019

De groep van Koen trok het eerste weekend van mei 2 dagen naar Herentals voor een korte trainingsstage. Hieronder 2 verslagjes van Sofie en Laura, die een eerste keer meegingen.
Voel je het ook kriebelen ? Houd je mailbox in de gaten, de uitnodiging voor het familieweekend in Herentals op 12 en 13 oktober volgt !

Loopstage Herentals groep Koen – mijn ervaring

Voor de allereerste keer meegaan op loopstage was voor mij een unieke, maar vooral ook zeer fijne ervaring. Ikzelf ben pas bij Olympia aangesloten sinds november, en hoewel de groep mij met open armen heeft ontvangen, was er toch een klein beetje dat gevoel van “een buitenbeentje” te zijn. Door mee te gaan op loopstage, waar de net iets meer doorgedreven trainingen werden afgewisseld met gezellig samen eten, spelletjes spelen, grapjes maken én zelfs quizzen, werd mij duidelijk dat het helemaal niet erg is om bij deze groep pas later aan te sluiten. Iedereen is zeer open en tijdens de trainingen wordt erop gelet dat niemand achter wordt gelaten. 

De trainingen op stage zijn een goede afwisseling tussen langere afstanden op straat of in het bos, en pistewerk waarbij meer op techniek en snelheid wordt gefocust. Door deze afwisseling voelt het ook veel minder zwaar om 2x per dag te trainen, want zoiets doe je natuurlijk niet alle dagen. 

Naast de trainingen is er, zoals ik eerder al zei, ook voldoende tijd en ruimte om elkaar (nog) beter te leren kennen. Dit bijvoorbeeld door het ontdekken van de competitiviteit bij een spelletje Uno of Jungle Speed, of door het opdoen van extra clubkennis tijdens een quiz ’s avonds. Daarnaast kan je je ook altijd even ongestoord terugtrekken voor wat me-time wanneer dat nodig is, of kan je tussen de trainingen door toch even proberen om snel nog wat schoolwerk gedaan te krijgen. 

Een goed en gezond evenwicht tussen sport, vrijetijd en werk dus, een echte aanrader!

Sofie Vanden Eynden 

 

Trainingsstage groep Koen @Herentals 

Exact 1 jaar geleden heb ik me aangesloten als lid bij Olympia Londerzeel. Ik werd onmiddellijk opgenomen in onze groep alsof ik al jaren bij de ploeg hoorde. In dat ene jaar zijn er vele vriendschappen ontstaan en heb ik ongelooflijk veel mooie momenten beleefd. Ook buiten de club zijn we een hechte vriendengroep, maar hoe een loopstage samen er zou uitzien, was voor mij een groot vraagteken. 

Ik hoorde vele leuke verhalen over de loopstages in Herentals. Voor mij bleef het de hele tijd bij het horen van die verhalen tot groep Koen besloot om zelf een weekend te organiseren. Ik keek hier natuurlijk direct naar uit, want na het horen van al die verhalen, had ik ook de kriebels te pakken om op loopstage te vertrekken. Ik vertrok met gemengde gevoelens. Enerzijds heel blij omdat ik er heel hard naar uitgekeken had, maar anderzijds ook met een beetje angst omdat ik nog nooit zoveel getraind had in één weekend. 

Als ik nu terugblik op het weekend, kan ik alleen maar vaststellen dat wij één groot team zijn en dat we altijd  voor elkaar klaar staan. De trainingen werden goed verdeeld en er was voor  ieder wat wils. Ikzelf heb nooit een echte atletiekdiscipline beoefend en leg de focus vooral op duurloop. Het was dan ook zeer fijn om toch eens kennis te maken met de verschillende disciplines en volle steun en uitleg te krijgen van de andere atleten. 

Ook de ontspanningsmomenten ’s avonds waren zeer fijn. Na een dagje trainen, was het zeer leuk om nog tijd samen door te brengen. Op zondag voelden de beentjes toch wel wat vermoeid aan maar het was het allemaal waard. Ik heb me ongelooflijk hard geamuseerd en kan alleen maar concluderen dat ik volgende loopstage zeker terug van de partij zal zijn. Het was een fantastisch weekend en ik kan amper wachten om terug te vertrekken! 

Laura Boeykens